“ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ!”

Όταν προ διμήνου συμπληρώθηκαν τρία έτη από την κοίμηση του  Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ως χρέος ιερό προς το σεβάσμιο πρόσωπό του, γράφοντας δυό σκέψεις για την λαμπρή προσωπικότητά του και το σπουδαίο έργο το οποίο άφησε πίσω του,  έκλεινα την ταπεινή μου αναφορά στον «οραματιστή και πραγματικό Έλληνα Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο», με την φράση: «Πριν τρία χρόνια σίγησε μια ζωντανή φωνή! Σίγησε η φωνή της Εκκλησίας! Σίγησε μια φωνή που μιλούσε για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!».

Μέσα στη γενικευμένη «σκοτεινή σιωπή», που φαίνεται να επικρατεί, υπάρχουν και κάποιες αχτίδες φωτός, εκεί στην «άκρη του τούνελ», που δεν χρειάζεται καμιά Νικολούλη για να τις ανακαλύψει. Υπάρχουν ζωντανές φωνές που μιλούν ελληνορθόδοξα και εθνικά. Βέβαια τις φωνές αυτές ορισμένοι τεχνηέντως φροντίζουν να τις απαξιώνουν γιατί ίσως δεν εξυπηρετούν τα σχέδια κάποιων και επομένως δεν τους αρέσουν τέτοιες φωνές, όπως δεν άρεσε σε πολλούς ο λόγος και η φωνή του Μακαριστού Χριστοδούλου.

Μέσα σε μια «μηδενιστική» εποχή, την οποία θέλουν ορισμένοι ψευτοπροοδευτικοί και ψευτοευρωπαϊστές οπωσδήποτε να επιβάλλουν, ισοπεδώνονται ή μάλλον εκμηδενίζονται, με τρόπο σατανικό, αξίες και προσωπικότητες. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ακόμη φωνές… Φωνές που μιλούν για ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΤΡΙΔΑ – ΕΘΝΟΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Μια τέτοια φωνή είναι του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεώς του απέδειξε ότι είναι ένας Ιεράρχης με φωνή ηχηρή, με δυνατό ελληνοορθόδοξο φρόνημα που δεν το κρύβει αλλά το εκφράζει, διδάσκοντας όλους εμάς.

Αφορμή για να σημειώσω τα δυό αυτά λόγια με πολύ σεβασμό και αγάπη προς το σεπτό πρόσωπό του, υπήρξε η εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στο κατάμεστο από κόσμο κάθε ηλικίας Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πατρών. Η πύρινη ομιλία του Σεβασμιωτάτου επί τη Εθνική Επετείω του 1821 με θέμα: «Η αλήθεια για το 1821» και η όλη εκδήλωση, πλαισιωμένη με Δημοτικά Τραγούδια και Δημοτικούς Χορούς, κυριολεκτικά μας συγκλόνισε. Μιλώντας ο Σεβασμιώτατος, χωρίς περιστροφές και με παλμό εθνικό, χρησιμοποίησε τη γλώσσα της ιστορικής αλήθειας, όπως ταιριάζει σε Έλληνα Ιεράρχη, καταχειροκροτούμενος πολλάκις από το πλήθος. Ακούγοντας την ομιλία του Μητροπολίτου μας, τουλάχιστον εγώ, πήρα την απάντηση  στον  προ διμήνου απαισιόδοξο προβληματισμό μου: 

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δυνατές φωνές στην Πατρίδα μας που δεν περνούν μόνο στις ακοές των ανθρώπων αλλά φθάνουν και μέχρι τον Θρόνο του Θεού, διότι μιλάνε για ΕΛΛΑΔΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, δυο μεγέθη που αφυπνίζουν και υψώνουν το σημερινό Έλληνα, τον οποίο κάποιοι επιδιώκουν να επιπεδοποιήσουν…»

  Σεβασμιώτατε, είμαστε υπερήφανοι για τον Επίσκοπό μας αλλά και ευγνώμονες. Σας ευχαριστούμε!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.