Η Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Το πανέμορφο νησί της Λευκάδας επέλεξαν για την ημερήσια εκδρομή τους οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του Αρσακείου Πατρών. Την  Πέμπτη 14 Απριλίου 36 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τη Λευκάδα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το νησί της Παναγίας της Φανερωμένης, του Βαλαωρίτη, του Ωνάση και ασφαλώς των μαγευτικών ακροθαλασσιών.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές τους, κα Κανέλλου Ζωή ως αρχηγός της εκδρομής, ο κ. Σκιαδαρέσης Σπύρος καθώς και η κα Ντζελβέ Μαρία.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Φανερωμένης και την επίσκεψη του εκεί εκκλησιαστικού Μουσείου, όπου οι μαθητές έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα, αλλά και την πλούσια φιλοξενία του Καθηγουμένου π. Νικηφόρου.

Νωρίτερα οι μαθητές επισκέφθηκαν το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος προσφέροντας νηστίσιμα γλυκίσματα, εικόνες και κομποσκοίνια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά του για την απρόσμενη αυτή επίσκεψη στο γραφείο του.

Εν συνεχεία οι μαθητές επισκέφθηκαν το Νυδρί όπου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση (Σκορπιό) αλλά και αυτό του Λευκάδιου ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Αργότερα οι μαθητές επισκέφθηκαν το κέντρο της Λευκάδας (Χώρα) όπου και γευμάτισαν απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα.

Η επιστροφή βρήκε όλους με ευχάριστες αναμνήσεις και βέβαια μέσα σε ευχάριστο περιβάλλον.

Στο σημείο αυτό αξίζει αναφοράς, ότι τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο και τον Θεολόγο Καθηγητή του Αρσακείου Γυμνασίου κ. Σκιαδαρέση Σπύρο (ο οποίος κατάγεται απο την Λευκάδα), τους συνδέουν χρόνια φιλίας από τότε που ο νυν Μητροπολίτης ήταν Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Πετράκη και ο κ. Σκιαδαρέσης Γραμματεύς αυτής, όπου είχαν άριστη καθημερινή συνεργασία.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.