«ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ»

Τους τελευταίους μήνες είμαστε κοινωνοί ενός σοβαρού προβλήματος που ταλανίζει την πόλη μας και αυτό μέσα σε όλα τα άλλα, τείνει να γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) καρκίνωμα για την Πάτρα μας. Από μικρός θυμάμαι το ρητό: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»! Δυστυχώς η πόλη σε κάθε της γωνιά τους τελευταίους μήνες όζει! Η αρχοντούπολη Πάτρα όπως τη θυμούνται οι παλιοί έχει μετατραπεί σε μια απέραντη σκουπιδούπολη! Σκουπίδια παντού! Στις πλατείες, στα πεζοδρόμια, στους δρόμους…

Εκεί που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη είναι στις συνοικίες, έξω δηλαδή από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Αρόη, Σύνορα, Προσφυγικά, Ζαρουχλέικα, Αγυιά, Ζαβλάνι κ.α. Οι παραπάνω περιοχές ζουν την απόλυτη εγκατάλειψη. Προ ημερών στη γειτονιά μου βρήκα έναν κύριο να μαζεύει ό,τι είχε αφήσει το απορριμματοφόρο και τον ρώτησα πως είναι η κατάσταση στον ΧΥΤΑ στη Ξερόλακα. Η απάντηση που πήρα; «Δεν είμαι του Δήμου κύριε! Γείτονας είμαι και βγήκα να μαζέψω γιατί θα μας φάνε τα ποντίκια…!».

Ασφαλώς και δεν αναφέρουμε τις περιοχές των πρ. Δήμων που προστέθηκαν στον νυν Δήμο Πατρέων. Εκεί υπάρχει το ΧΑΟΣ! Μια απλή βόλτα για ένα μπάνιο στις γύρω περιοχές (Ρίο, Βραχνέικα κ.λπ.) θα αποδείξει του λόγου το αληθές.

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ευελπιστούν ότι σύντομα η πόλη θα αλλάξει όψη. Και όταν μιλάμε για όψη δεν μιλάμε για απλή αγορά ορισμένων χιλιάδων κάδων. Τι να τους κάνουμε τους κάδους -και αυτοί χρήσιμοι είναι βέβαια – εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και μελέτη.

Πάτρα δεν είναι μόνο το ιστορικό της κέντρο κύριοι! Το κέντρο της το επισκέπτονται και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών – συνοικιών.

Πολύ φοβάμαι ότι με την τακτική της εγκατάλειψής τους, αντιμετωπίζοντάς τους ως πολίτες β΄ κατηγορίας, θα δημιουργήσετε ένα νέο κίνημα, αυτό των: 

«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΠΟΥΧΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ»! 

Αναμένουμε τις καλύτερες μέρες.

Οψόμεθα!    

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.