“ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ = 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ!”

Η παράδοση των λαμπρών επιτυχιών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και φέτος επιβεβαιώνεται. Οι πρωτιές και οι άριστες επιδόσεις συνεχίζονται! Μετά την ανακοίνωση των βάσεων και των εισαγομένων στις σχολές τής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τα φετινά συγκριτικά στοιχεία έρχονται ως επισφράγιση τής θριαμβευτικής πορείας των προηγουμένων ετών: Το Αρσάκειο Πατρών είναι σταθερά το πρώτο Λύκειο στην Δυτική Ελλάδα, όσον αφορά στις επιδόσεις των αποφοίτων στις εξετάσεις και στην εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές και πιθανότατα το πρώτο σε όλη την Ελλάδα!

Ιδού τα αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία:

Όλοι οι φετινοί απόφοιτοι όλων των κατευθύνσεων εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ (35 στους 35 – ποσοστό επιτυχίας 100%)!

  • Εξ αυτών οι 31 εισήχθησαν σε ΑΕΙ (ποσοστό 90%) και μόλις 4 σε ΤΕΙ.
  • Μάλιστα οι 22 από τους 35 επέτυχαν απολυτήριο με βαθμό «άριστα» (ποσοστό 63%), ενώ 13 στους 35 συγκέντρωσαν «άριστα» και στον Βαθμό Πρόσβασης (ποσοστό 37%). 
  • Εξ άλλου 12 στους 35 επιτυχόντες εισέρχονται στην σχολή τής πρώτης επιλογής τους (ποσοστό 34%), ενώ 42% των επιτυχόντων επέτυχαν στις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές). Επίσης οι 7 στους 35 κατέλαβαν μία από τις 10 πρώτες θέσεις σε ΑΕΙ (ποσοστό 20%). 

Πρόκειται για συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος τής επιτυχίας, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι διαδικασίες επιλογής ήταν εφέτος απαιτητικότερες, όπως μαρτυρούν η δυσκολία των θεμάτων και η πτώση των βάσεων.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών συγχαίρουν τους αποφοίτους τους για τις μεγάλες επιτυχίες τους και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία στον στίβο τής ζωής.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.