“Η Αγάπη ουδέποτε εκπίπτει…”

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στον κατάμεστο απο πλήθος κόσμου Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, η Χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 120 χρόνια από την ίδρυση του Αρσακείου Πατρών, απέδωσε άριστα Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και Κάλαντα της πατρίδας μας.

169 παιδικές φωνές “μάγεψαν” στην κυριολεξία τους παρευρισκομένους οι οποίοι γέμισαν τον Ναό καταχειροκροτόντας με ενθουσιασμό τα παιδιά των Αρσακείων. Παιδιά της Τετάρτης και Έκτης Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου αλλά και της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου. Την εκδήλωση προλόγισε με εμπνευσμένη ομιλία της η Διευθύντρια του Λυκείου κα Κυριαζοπούλου Τζένη, η οποία έκανε ιστορική αναδρομή των Αρσακείων Σχολείων και των 120 χρόνων προσφοράς αυτών στην παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Εν συνεχεία η χορωδία του Δημοτικού (Δ΄& ΣΤ΄) ερμήνευσε την  “Προσευχή” σε Μουσική του Κώστα Κακογιάννη και στίχους του Ζήνωνα Ζιντίλη. Τα παιδιά συνόδευε η Σοπράνο Θεοδώρα Ζήκου (Καθηγήτρια Αγγλικών στο Δημοτικό) υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας μουσικής κας Πέπης Σουβαλιώτη.

Το πρώτο μέρος της Συναυλίας αποτελούνταν απο ύμνους Χριστουγέννων με ανάγνωση ευαγγελικών περικοπών απο τον Ευαγγελισμό έως την Γέννηση του Θεανθρώπου. Στο τέλος του πρώτου μέρους η χορωδία έψαλλε τον “ύμνο της αγάπης” (Α΄Κορ. 13,1-8), όπου το κλείσιμο αυτής με το μελωδικότατο “η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει…” απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα 1200 και πλέον παρευρισκομένων.

Το δεύτερο μέρος της Συναυλίας περιείχε Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα απο διάφορα σημεία της πατρίδας μας (Ποντιακά, Κρητικά, Δωδεκαννήσου, Μοραϊτικα και τα Βυζαντινά Κάλαντα) με ενδιάμεση αναφορά στην παράδοση του κάθε τόπου και των εθίμων αυτού.

Οι Ύμνοι και τα Κάλαντα πλαισιώθηκαν απο ισοκράτημα, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Στέφανος Σκαρπέλλος, Φιλόλογος και Πρωτοψάλτης, ενώ την διδασκαλία των κειμένων είχε ο κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος, Φιλόλογος.

Την Διεύθυνση και διδασκαλία των ύμνων και των Καλάντων είχε ο κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, Θεολόγος και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Στο τέλος της Συναυλίας η κα Κυριαζοπούλου ευχαρίστησε έναν προς ένα ξεχωριστά τους συντελεστές της παραπάνω εκδήλωσης, της Διευθύντριες του Δημοτικού κα Ξανθή Κιτσάκη και Γυμνασίου κα Αικατερίνη Γεωργίου και ασφαλώς τους πρωταγωνιστές αυτής που δεν ήταν άλλοι απο τα ίδια τα παιδιά.

Εν συνεχεία σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γκλαβάς, μέλος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου αυτής κ. Μπαμπινιώτη.  

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επαίνεσε “πάλιν και πολλάκις” τους μαθητές για την άριστη απόδοσή τους εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχές του για καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στη ζωή τους. Τόνισε την τεράστια προσφορά στην παιδεία και τον πολιτισμό των Αρσακείων Σχολείων στην πατρίδα μας και όχι μόνο.

Η Συναυλία έκλεισε με την φήμη του Μητροπολίτου όπου έψαλλαν τα παιδιά μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα απο το κατενθουσιασμένο πλήθος.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.