«Τής κορύνας…»

Στις «Μνημονιακές» μέρες που ζούμε το να ασχολείται κανείς με …. κορύνες, ίσως ακούγεται σε ορισμένους γραφικό, όταν υπάρχουν προβλήματα πλείστα όσα που μας απασχολούν όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Εκ των πραγμάτων όμως η καθημερινή ζωή κυλά – όπως αυτή κυλά –στη πόλη μας με πολλά προβλήματα.

Αφορμή τής παρέμβασής μου αυτής, στάθηκε ρεπορτάζ (για ακόμα μια φορά) τοπικών μέσων ενημέρωσης προ ημερών, με θέμα το κυκλοφοριακό στους κεντρικούς δρόμους τής Πάτρας και όχι μόνο.

Επί των ημερών τής προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Ανδρέα Φούρα, εφαρμόστηκε σε δύο κεντρικούς οδούς τής πόλης μας (Αγίου Ανδρέου και Έλληνος Στρατιώτου) το σύστημα εγκατάστασης κορυνών κυκλοφορίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν το κυκλοφοριακό πρόβλημα τής πόλης. Αντιδράσεις υπήρξαν πολλές. Τα αποτελέσματα όμως αυτού τού μέτρου ήσαν εμφανή και θετικά στην καθημερινότητα, όπως εμφανή είναι και σε άλλες πόλεις τής πατρίδας μας, όπως Λάρισα και Βόλος.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η παρούσα Δημοτική Αρχή αφαίρεσε τις κορύνες από την οδό Αγίου Ανδρέου, αφήνοντας όμως τις κορύνες επί τής Έλληνος Στρατιώτου. Παράδοξο αλλά πέρα ως πέρα ελληνικό! Μάλιστα προ ημερών υπήρξε μηνυτήρια αναφορά για τις συνεχόμενες καταστροφές των κορυνών επί τής οδού Έλληνος Στρατιώτου από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, διαμηνύοντας συνάμα, ότι συνεργεία τού Δήμου θα τοποθετούν νέες κορύνες στη θέση των κατεστραμμένων, προκειμένου να αποτρέπεται η παράνομη διπλοστάθμευση αλλά και να υπάρχει διευκόλυνση τής κυκλοφορίας.

Αλήθεια επί τής Αγίου Ανδρέου δεν υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα οχήματα; Η ροή τής κυκλοφορίας είναι η δέουσα; Μήπως θα πρέπει τα συνεργεία τού Δήμου να επανατοποθετήσουν τις κορύνες κυκλοφορίας στην κεντρικότερη μαζί με την Κορίνθου οδό τής πόλης μας, προκειμένου να ανασάνει η πόλη από το κυκλοφοριακό;

Στην περίπτωση αυτή δεν νομίζω ότι χρειάζονται μηνυτήριες αναφορές, αλλά θέληση. Θέληση για το καλό όλων μας.

Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπω να γίνεται τής κορύνας!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.