ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και μετά την εξαιρετική επιτυχία τής περυσινής αντίστοιχης εκδήλωσης, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών διοργανώνουν και εφέτος ανοικτή μεγάλη Συναυλία στον Ιερό Ναό τού Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Συγκεκριμένα η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον νέο ναό τού Πολιούχου, την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8 μ.μ., παρουσία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα ομιλήσει επικαίρως.

Ο Μουσικός Όμιλος και η Χορωδία όλων των βαθμίδων των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, που αποτελούνται από 185 μαθητές και μαθήτριες (Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου), θα αποδώσουν βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων τής διασποράς, και συγκεκριμένα: Ανδριανούπολης, Σμύρνης, Κύπρου και Νοτίου Ιταλίας. Το μουσικό μέρος θα διανθισθεί με απαγγελίες σχετικές με το πνεύμα τής Εορτής.

Στο δεύτερο μέρος τής συναυλίας η Χορωδία θα αποδώσει τον «Ύμνο τής Αγάπης», σε Μουσική Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, από την περίφημη «Μπλε Ταινία» τού Κισλόφσκι.

Την επιμέλεια τής εκδηλώσεως () έχει ο θεολόγος – μουσικός κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, με την συνεργασία των καθηγητριών Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη και κ. Λάρας Λυμπεροπούλου.

            Σολίστ είναι η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Θεοδώρα Ζήκου και ο θεολόγος κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης. Τον σχεδιασμό των εντύπων έχει η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Λέλα Στασινοπούλου και την επιμέλεια των ισοκρατημάτων ο φιλόλογος κ. Στέφανος Σκαρπέλλος.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.