187 αγγελικές φωνές!

187 αγγελικές φωνές πλημμύρισαν τον νέο ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέου στην πρόσφατη μεγαλειώδη χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών το βράδυ τής περασμένης Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2012, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Στην συναυλία, που πραγματοποιήθηκε και εφέτος την τελευταία εβδομάδα προ των διακοπών των Χριστουγέννων και τείνει να γίνει θεσμός, έλαβαν μέρος ο Μουσικός Όμιλος και η Χορωδία όλων των βαθμίδων των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, που αποτελούνται από 187 μαθητές και μαθήτριες (Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου), οι οποίοι απέδωσαν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων. Το μουσικό μέρος διανθίσθηκε αρμονικά με απαγγελίες σχετικές με το πνεύμα τής εορτής.

Το πρόγραμμα της Συναυλίας άνοιξε με τον ύμνο «Γένεσις» σε μουσική τού Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ακολούθησαν ύμνοι από την Βυζαντινή Υμνογραφία των Χριστουγέννων (πλαισιωμένοι από αναγνώστες και μονωδούς) και Κάλαντα Χριστουγέννων των Ελλήνων τής διασποράς (Αδριανούπολης, Σμύρνης, Κύπρου και Ελληνόφωνων χωριών τής Νοτίου Ιταλίας). Στο τελευταίο μέρος η Χορωδία απέδωσε έξοχα τον «Ύμνο τής Αγάπης», του Αποστόλου Παύλου σε Μουσική Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, από την περίφημη «Μπλε Ταινία» τού Κισλόφσκι.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια τού Λυκείου κ. Ευγενία Κυριαζοπούλου, η οποία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, τις Διευθύντριες των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, κ. Ξανθή Κιτσάκη (τού Δημοτικού) και κ. Αικατερίνη Γεωργίου (τού Γυμνασίου), τους διδάσκοντες καθηγητές, τους χορηγούς τής εκδήλωσης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου, τον παρευρεθέντα Γενικό Γραμματέα τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο, τον οποίο κάλεσε να απευθύνει χαιρετισμό.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ευμεγέθη και περικαλλή ναό τού Πολιούχου των Πατρών, που ενθουσιάσθηκε κυριολεκτικά από την απόδοση των παιδιών των Αρσακείων. Δίκαιος ο έπαινος που εκφράσθηκε με τα ένθερμα λόγια τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος επισφραγίζοντας την εκδήλωση μίλησε κατενθουσιασμένος για το τέλειο αποτέλεσμα των 187 «αγγελικών φωνών» που «έδωσαν μήνυμα αγάπης και Χριστού Γεννήσεως» σε όλους τους ακροατές.

Την διεύθυνση τής Χορωδίας στο Βυζαντινό μέλος και στα κάλαντα και την διδασκαλία των κειμένων είχε ο θεολόγος και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης. Τον ύμνο «Γένεσις» και τον «Ύμνο της Αγάπης» διηύθυνε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Πέπη Σουβαλιώτη, ενώ την Διεύθυνση τού Μουσικού Ομίλου είχε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Λάρα Λυμπεροπούλου. Σολίστ ήσαν η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Θεοδώρα Ζήκου, η οποία ερμήνευσε με μιαν εκφραστική μονωδία την εισαγωγική προσευχή τής συναυλίας, και ο θεολόγος κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης. Τον σχεδιασμό των εντύπων φρόντισε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Λέλα Στασινοπούλου και την επιμέλεια των ισοκρατημάτων είχε ο φιλόλογος κ. Στέφανος Σκαρπέλλος.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν η πρώην βουλευτής κ. Μαρία Κυριακοπούλου, ο πρώην Υπουργός κ.  Γρηγόρης Σολωμός, ο τ. Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Χαράλαμπος Στανίτσας, Πολιτευτές, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, παράγοντες τής Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, πολλοί ιερείς, ο Συντονιστής των Αρσακείων κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, σύσσωμη η Αρσακειακή εκπαιδευτική κοινότητα των Πατρών, γονείς, μαθητές και χιλιάδες κόσμου!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.