54η επέτειος από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 22.9.2018, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή και από πλήθος κόσμου στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, επί τη 54ῃ επετείω από της Ἐπανακομιδής της  Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων από την Ρώμη, στην Πάτρα στις 26 Σεπτεμβρίου 1964.

Στόν πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Διαυλείας κ. Αλεξίου, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 23.09.2018 τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την διάρκεια της οποίας χειροτονήθηκε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Πατρών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στην Ιχθυόσκαλα Πατρών επί τη ενάρξει της νέας αλιευτικής περιόδου και εν συνεχεία εν πλω η τιμία Κάρα τουΠρωτοκλήτου μετέβη στον Μώλο όπου στην πλατεία Τριών Συμμάχων έλαβε χώρα δοξολογία και κατόπιν ιερά λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Πρωτοκλήτου και η τιμία Κάρα αυτού προς τον περικαλλή νέο Ιερό Ναό του Αποστόλου.

Κατά το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων και ιερών ακολουθιών τα αναλόγια του νέου ιερού Ναού πλαισίωσαν αρκετοί Ιεροψάλτες της πόλης και των περιχώρων αυτής.

This entry was posted in Ενωτική Κίνηση Πάτρας. Bookmark the permalink.