Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης στις “ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ” του SUPER B

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ”

Ο γνωστός συμπολίτης εκπαιδευτικός και ιεροψάλτης – προσφάτως δε και Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πατρέων – κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης μίλησε εκ βαθέων και εφ’ όλης τής ύλης στην δημοσιογράφο Άντυ Μαγνήσαλη και στην εκπομπή της «Προσωπογραφίες» στην τηλεόραση τού Super B, δίνοντας μιαν ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε φιλικό κλίμα και με κατ’ εξοχήν ανθρώπινο πρόσωπο.

Με άμεσο λόγο και ιδιαίτερα επικοινωνιακός ο κ. Σκιαδαρέσης απάντησε σε ερωτήσεις για την ζωή του, τις σπουδές και τις δραστηριότητές του, αλλά και τα πιστεύω του σχετικά με την Εκκλησία, την οικογένεια, την αγαπημένη του Βυζαντινή Μουσική και την Ψαλτική Τέχνη που υπηρετεί, αλλά και τις εξελίξεις στα δημοτικά και αυτοδιοικητικά θέματα, ενόψει και των εκλογών τού ερχομένου Μαΐου.

Επρόκειτο για μια ζωντανή συζήτηση, που δεν έγινε καν στο στούντιο, αλλά σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους μέσα στην πόλη μας, με επίκεντρο τον προαύλιο χώρο τού Ναού τού Πολιούχου μας Αγίου Ανδρέου, όπου ο κ. Σκιαδαρέσης διακονεί ως Ιεροψάλτης.

Αγαπητός Θεολόγος στα Αρσάκεια Σχολεία τής πόλης μας ο φιλοξενούμενος τής κ. Μαγνήσαλη, αποκάλυψε μερικά «μυστικά» του σχετικά με τις δυνατότητες που έχει ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός να κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών του και να κάνει το μάθημά του στην τάξη επωφελές και ευχάριστο για τα παιδιά τής εποχής μας.

Μίλησε για τα ανέμελα παιδικά του χρόνια και την σοφή διαπαιδαγώγησή του από τον πατέρα του γνωστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, στον οποίο οφείλει πολλά, όπως είπε, τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη και την μεταπτυχιακή του ειδίκευση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και την μαθητεία του στην Παραδοσιακή μας Μουσική πλάι σε σπουδαίους Δασκάλους, με κυριότερο τον κορυφαίο Άρχοντα Πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο, αλλά και για τα χόμπυ του και την οικογένειά του, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την σύζυγό του Βαλεντίνη, που τον στηρίζει με αγάπη στο έργο του και τις επιλογές του.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ιδιαίτερη πνευματική σχέση που είχε με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, την γνωριμία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο από τα χρόνια που εργαζόταν στην Ιερά Σύνοδο, με τον οποίο εξ αρχής συνδέθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση.

Στην συνέχεια, αφού εξήγησε ποιο ήταν το ερέθισμα να ασχοληθεί με τα κοινά ήδη από αρκετά χρόνια, νεώτατος, αποκαλύπτοντας ότι ο αείμνηστος Άμπετ Χασμάν ήταν εκείνος που τον ώθησε στον δρόμο τής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, σκιαγράφησε την διαδρομή του στον χώρο μέχρι σήμερα που ανεδείχθη Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, μετά την παραίτηση τού τ. Δημάρχου κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, ενώ επεκτάθηκε και στα σχέδιά του για το μέλλον εν όψει και των εκλογών τού Μαΐου.

Στόχος του πάντα – ετόνισε – να ασχοληθούν με τα κοινά νέα άφθαρτα πρόσωπα παράλληλα με τα πεπειραμένα, ενώ έκλεισε διατυπώνοντας ένα βασικό μότο ζωής: «Επιτρέπεται να πέσεις – επιβάλλεται να σηκωθείς!».

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.