Ραντεβού τον Σεπτέμβριο…

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 δέχθηκα και επίσημα την πρόταση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να τον πλαισιώσω στον αγώνα του για την επαναδιεκδίκηση της Περιφέρειας Δ.Ε. στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, ομολογώ ότι προβληματίστηκα. Ο προβληματισμός μου δεν έγκειτο στο αν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Προβληματισμός υπήρχε μόνο για το εύρος του νέου για εμένα εγχειρήματος. Από μικρός όμως έχω μάθει να παλεύω σε οτιδήποτε μου προκύπτει. Από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα.

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον Β΄ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης, μου έδινε δύναμη και επιπλέον κίνητρο για έναν νέο αγώνα. Το επιπλέον κίνητρο ήρθε να προστεθεί στο ήδη δεδομένο και χιλιοειπωμένο εκ μέρους μου, κατά καιρούς δημοσίως, αλλά και σε συζητήσεις με φίλους: Την προσφορά μου στον τόπο που ζω και εργάζομαι, με μόνη φιλοδοξία το να αφήσω κι εγώ το στίγμα μου στον τόπο μου, όντας ως καλή ανάμνηση στους μετά από εμένα συμπολίτες μου, όταν θα έχω αποσυρθεί από τα κοινά ή και από τον παρόντα κόσμο

Από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, μέσα στο καταχείμωνο, οι επισκέψεις μου σε όλον τον νομό ήταν συχνές. Συναντήσεις με τους πολίτες όχι προγραμματισμένες, αλλά αυθόρμητες. Στα καφενεία, στις αυλές, στους χώρους εργασίας τους, ακόμα και ως βοηθός τους, όπου χρειάστηκε. Τις περισσότερες φορές σε καλό κλίμα, αλλά και όταν η συζήτηση ανέβαζε τους τόνους, το κλίμα παρέμενε κόσμιο. Το σύνολο των επισκέψεών μου ανά τον νομό μας, όλο αυτό το διάστημα, έφτασε στις 4 φορές τουλάχιστον! Σε κάποια πιο κοντινά μέρη ξεπέρασε τον αριθμό, με αποτέλεσμα πολλοί να μου λένε: «Σκιαδαρέση πάλι εδώ;». Τους θυμίζω αυτό που τους υποσχέθηκα και θα το τηρήσω στο ακέραιο, αρχής γενομένης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα τους επισκεφθώ να τους ευχαριστήσω αλλά και να αρχίσουμε έναν κύκλο επαφών σε τακτά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει καταγραφή των θεμάτων που τους απασχολούν και να εντοπίζουμε την πρόοδο της επίλυσής τους.

Σε αυτό το πολύμηνο ταξίδι γεμάτο αγώνα και λιγότερη αγωνία, είχα δίπλα μου πολύτιμους συμπαραστάτες. Την οικογένειά μου, τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους μου εντός αλλά και εκτός του νομού μας. Αλήθεια η βοήθεια πολλές φορές δεν είναι μόνο η φυσική παρουσία. Πολύτιμη βοήθεια είναι και η έστω από τηλεφώνου τόνωση κάποιου με συμβουλές. Σε αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω τις ολόθερμες (και λίγες είναι) ευχαριστίες μου στην φίλη μας Ντίνα από την Θήβα, η οποία ήρθε στην Πάτρα προκειμένου να είναι κοντά μου για λίγες ημέρες στις περιοδείες μου. Της ζητώ συγγνώμη εάν την κούρασα.

Είναι ίσως τετριμμένο το να πω τα κλασικά ευχαριστώ στους 4.606 φίλους και φίλες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν 6ο κατά σειρά εκλογής Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Αχαΐας με τον Συνδυασμό «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ταυτόχρονα θέλω να επισημάνω και από εδώ στους απέχοντες από την διαδικασία ότι η στάση τους αυτή δεν είναι η λύση. Αναγνωρίζω τις όποιες οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν και είναι σεβαστές. Το να κάθομαι στο καφέ όμως και να μην ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα στο παραδιπλανό οικοδομικό τετράγωνο εκτιμώ ότι είναι μέγιστο λάθος.

Το διάστημα αυτό γνώρισα αρκετούς φίλους και φίλες. Άκουσα τους προβληματισμούς και τα παράπονά τους. Αλλά και ως Παράταξη ευρύτερα δώσαμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα και τούτο, οφείλω να ομολογήσω, πιστώνεται στον Απόστολο Κατσιφάρα. Ουδέποτε ο ίδιος εκφράστηκε με υποτιμητικά σχόλια έναντι ακόμα και των αντιπάλων του. Φανερών και μη…

Συγχαίρω την νέα Περιφερειακή Αρχή για την επιτυχία της και όλα τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή τους, ευχόμενος καλή δύναμη στο έργο μας.

Η θητεία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Δεσμεύομαι ότι η παρουσία μου θα είναι επ’ αγαθώ της κοινωνίας και του τόπου μας, χωρίς στείρα αντιπολίτευση και κορώνες εντυπωσιασμού. Δεν είναι στα πιστεύω μου. Άλλωστε το εκλογικό σύστημα επιβάλλει συνεργασίες.

Ο «Κλεισθένης» μας περιμένει…

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο! Καλό καλοκαίρι σε όλους!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.