“Έως πότε κ. Υπουργε;”

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις μια χαροκαμένη μάνα να ωρύεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μια μόλις μέρα μετά τον ενταφιασμό τού γιού της και είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικό ένα παιδί να αποχαιρετά αποσβολωμένο, χαμένα στα αναρίθμητα «γιατί» την μητέρα του… Να ακούς μια τρεμάμενη παιδική φωνούλα να σιγοψιθυρίζει στην κεκοιμημένη μητέρα της το πόσο πολύ την αγαπούσε και πως δεν πρόλαβε να τής πει την Παρασκευή το απόγευμα που έφευγε από το σπίτι της για το μεροκάματο, το: «να προσέχεις στο δρόμο!». Πόσες αλήθεια αντίστοιχες τραγικές στιγμές βιώνουμε συχνά σε αυτόν τον δρόμο που έχει καταντήσει «χωνευτήρι» ψυχών; Ακούμε χρόνια τώρα για «δρόμο καρμανιόλα», για «δρόμο δολοφόνο», συσκέψεις, διαβουλεύσεις, συμβάσεις, υπογραφές κ.λπ.

Κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι κάτι πάει να γίνει. Είχαμε εκλογές, νέες συζητήσεις επί των μέχρι τότε υπογραφέντων συμβάσεων με τους εργολάβους, πάγωμα των όποιων εργασιών είχαν ήδη ξεκινήσει…. Έρχονται και οι δηλώσεις τού Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ούτε μέτρο από τα προγραμματισμένα έργα κατασκευής τού νέου αυτοκινητόδρομου. Για να είμαι ακριβής όμως κάποιο τμήμα έργου κατασκευάζεται (το τμήμα 6  Αχαΐα – Σαγαίικα και για το τμήμα Μιντιλόγλι – ΑΚ ΒΙΠΕ Πάτρας).

Τα συνεχή τροχαία δυστυχήματα όμως είναι δυστυχώς αυτά που δεν σταματούν! Δεν υπάρχει ημέρα που να μην έχουμε κάποιο θλιβερό συμβάν.

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!». Ως εδώ και μη παρέκει!

Κύριε Υπουργέ:

Δεν γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τις όποιες κωλυσιεργίες τού έργου. Προσωπικά δεν εισέρχομαι σε αυτό. Τον προβληματισμό μου, την ανησυχία εμού αλλά και όλων των συμπατριωτών μου Αχαιών και Ηλείων που διέρχονται τον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά, έχω το κάθε δικαίωμα και ως πολίτης να διατυπώσω προς πάσα κατεύθυνση! Ταυτόχρονα προτείνω σε εσάς το εξής:

Έως την έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή τού νέου δρόμου να τοποθετηθούν στα 95 χλμ. της  Πατρών – Πύργου προκατασκευασμένα τσιμεντένια στηθαία επί τής διπλής γραμμής τού δρόμου. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, τοποθέτηση κορινών ρύθμισης κυκλοφορίας. Το πρόσφατο παράδειγμα τοποθέτησης κορινών στην Πατρών – Κορίνθου μέχρι την ολοκλήρωση τού έργου είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων.

Θα ακουστούν πολλά (στένεμα τού δρόμου, προσωρινή λύση κ.ά.).

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: «κάλλιο αργά παρά ποτέ!». Το αργά «πάει» στην ταχύτητα των οχημάτων και ΟΧΙ στην ταχύτητα εκτέλεσης τού νέου αυτοκινητόδρομου ο οποίος έπρεπε να γίνει ΧΘΕΣ!

Κύριε Υπουργέ: «ιδού ο δρόμος, ιδού και η αποφασιστικότητά σας!».

Με τιμή

Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.