Επιτροπή Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της Παράταξης “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ”

Την Κυριακή 29.03.2020 πραγματοποιήθηκε πλατιά, συμμετοχική,διαδικτυακή ολομέλεια της παράταξης «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο». Τα μέλη της παράταξης συζήτησαν διεξοδικά τις πολιτικές αντιμετώπισης της τρέχουσας κατάστασης καθώς και τη στελέχωση των επιτροπών λειτουργίας της, σε μια συνεδρίαση πρωτόγνωρη για μαζικές πολιτικές διαδικασίες και μάλιστα, υπό τις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης που βιώνει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Συγκροτήθηκε Πενταμελής Γραμματεία και 16 Επιτροπές:

1. Αχαΐας,  2. Αιτωλοακαρνανίας, 3. Ηλείας, 4. Οικονομίας-Διοίκησης και Θεσμών, 5. Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, 6. Υποδομών και Δικτύων, 7. Πολιτισμού-Αθλητισμού και αστικών πολιτικών, 8. Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, 9. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 10. Αγροτικής ανάπτυξης-Τροφίμων και Υπαίθρου, 11. Πολιτικής προστασίας και Φυσικών καταστροφών, 12. Παιδείας – Θρησκευμάτων και Νεολαίας, 13. Τουρισμού, 14. Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εργασίας, 15. Ετεροδημοτών και εθνοτοπικών συλλόγων, 16. Επικοινωνίας και Οργανωτικής Πολιτικής.

Συντονιστής της Επιτροπής «Παιδείας – Θρησκευμάτων και Νεολαίας» ορίστηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας, Καθηγητής Θεολόγος M.A.Th. κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο οποίος ήδη επικοινώνησε με τα υπόλοιπα μέλη (κ.κ. Ζαφειροπούλου Φ., Χριστόπουλο Γ., Καζάκου Δ. & Σκανδάμη Α.) της Επιτροπής και από τους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας) προκειμένου να καθοριστεί αρχικά το σχέδιο δράσης της Επιτροπής. Στο αμέσως επόμενο διάστημα και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, ο κ. Σκιαδαρέσης θα επισκεφθεί τους αρμόδιους – αντίστοιχους Φορείς των τριών Νομών για να έχει μια πρώτη ενημέρωση για τις ανάγκες και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν (Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιερές Μητροπόλεις, κέντρα Νεότητας, αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδημάρχους των Νομών της Π.Δ.Ε. κ.ά.).

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.