Επίσκεψη στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν, ο επικεφαλής της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον Τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας, Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Σκιαδαρέση και τον Τομεάρχη Αχαΐας, Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Δριβίλα, όπου είχαν συνάντηση με τους Διευθυντές κ. Σταυρογιαννόπουλο Αναστάσιο και κ. Ζέρβα Ανδρέα, καθώς και με το αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Π.Ε κ. Τσόγκα Χρήστο. Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η ενημέρωση της Παράταξης από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21, για τις προετοιμασίες και την πρόβλεψη αντιμετώπισης τυχόν δυσκολιών λόγω της πανδημίας Covid-19.
Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση – ενημέρωση αφορούσαν  τους μαθητές, την στελέχωση με Διδακτικό προσωπικό, την πρόσληψη καθαριστριών αλλά και την εκπαίδευσή του, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον Covid-19, τηρώντας πάντα τις οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου, προκειμένου να διασφαλιστεί κατά το μέγιστο δυνατόν η δημόσια υγεία στις Σχολικές Μονάδες του νομού.

Συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής ηλεκτρονικών θερμόμετρων μετώπου σε όλα τα σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους κατά τόπους Δήμους και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Επίσης τέθηκε από τον Επικεφαλής της Παράταξής μας και τους εκπροσώπους αυτής, η διασφάλιση της υγιεινής των μαθητών στις αίθουσες εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό μας όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών σε αυτές.
Η Παράταξή μας συνεχίζει να είναι κοντά στην εκπαίδευση, στους διδάσκοντες και κυρίως στους μαθητές, οι οποίοι είναι ο πλούτος και η ελπίδα της πατρίδας μας, με υπευθυνότητα και συνέπεια, προβάλλοντας το δικαίωμα στην πρόοδο με ασφάλεια για τον καθένα.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.