Ψηφιακή Ημερίδα της Π.Δ.Ε. για τον Θρησκευτικό Τουρισμό. Χαιρετισμός Σπύρου Σκιαδαρέση

Στο πλαίσιο τού θεσμού Solidarity Days, το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 ψηφιακή Ημερίδα με τίτλο: «Θρησκευτικός τουρισμός: Ευεξία Σώματος και Πνεύματος».

Στην παραπάνω ψηφιακή Ημερίδα χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας, Τομεάρχης Παιδείας Θρησκευμάτων και Νεολαίας τής Παράταξης «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, αναφέροντας τα εξής:

«Χαιρετίζω με την σειρά μου την πραγματοποίηση τής παρούσης Ημερίδας  συγχαίροντας τους εμπνευστές και διοργανωτές αυτής. Ο Θρησκευτικός ή καλύτερα ο Προσκυνηματικός Τουρισμός στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Δυτική Ελλάδα, είναι ένα θέμα το οποίο παραμένει θα έλεγα ανενεργό χρόνια τώρα. Στην Δυτική Ελλάδα υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, ανάδειξης τού Προσκυνηματικού Τουρισμού. Με «φάρο» τον πολιούχο των Πατρών, και τον υπερμεγέθη Ιερό Ναό τού Αγίου Ανδρεόυ, αλλά και τις πολλές ιστορικές Ιερές Μονές και Ναούς σε όλους τους Νομούς τής Δυτικής Ελλάδας, η προβολή τού τόπου μας και η ταυτόχρονη επισκεψιμότητα του, με όσα οφέλη επιφέρει σε αυτόν, είναι επιβεβλημένη. Εκτιμώ ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα αυτό. Παραδείγματα σε όλη την χώρα αρκετά (Πάτμος, Τήνος, Πάρος κ.ά.) αλλά και στο εξωτερικό. Για την πραγματοποίηση αυτού τού εγχειρήματος όμως χρειάζεται αμοιβαία συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Φορέων (Ι. Μητροπόλεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήριο, Υπουργείο Τουρισμού κ.ά.), χωρίς εννοείται σκοπιμότητες. Ήρθε επιτέλους η ώρα να προχωρήσουμε σε αυτόν τον τομέα από τα λόγια, στα έργα. Εύχομαι να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα τής παρούσης Ημερίδας αναδεικνύοντας τους πολύτιμους θησαυρούς που βρίσκονται στον τόπο μας».

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.