Σπύρος Σκιαδαρέσης: Δήλωση υποψηφιότητας για το Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας

Φίλες και φίλοι,

Στο άκουσμα και μόνο των δύο λέξεων «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», ο νους του καθενός στρέφεται στις έννοιες: «Φιλανθρωπία», «Εθελοντισμός», «Διακονία», «Αλληλεγγύη», «Συνάνθρωπος», «Βοήθεια», «Πρώτες Βοήθειες», «Σαμαρείτες», «Ερυθροσταυρίτες» κ.ά. Όλες οι παραπάνω έννοιες και ακόμα περισσότερες «πηγάζουν» μέσα από την «μαγική» – μοναδική λέξη με πέντε μόλις γράμματα, αλλά με μεγάλη σημασία: ΑΓΑΠΗ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κορυφαίος των Αποστόλων Παύλος στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του, εξυμνεί την ΑΓΑΠΗ, χαρακτηρίζοντάς την ως την κορυφαία αρετή του ανθρώπου.

Με κανόνα ζωής και πραγματικό πιστεύω μου την προσφορά στον συνάνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, χωρίς αντάλλαγμα, παρά μόνο την ανακούφιση του πάσχοντα και του εμπερίστατου συνανθρώπου μου, υπέβαλα προ ημερών την υποψηφιότητά μου για το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος του «ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎ» Πάτρας. Ένα ιστορικό Σωματείο με ενεργή δράση στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού Οργανισμού στην Ελλάδα με πολυεπίπεδη δράση.

Στις 29 Μαΐου θα λάβουν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎ Πάτρας, αλλά και όλων των Περιφερειακών Τμημάτων της χώρας, παράλληλα με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου κεντρικού Συμβουλίου.

Ζητώ την υποστήριξη με την ψήφο τους προς το πρόσωπό μου, των Μελών, Εθελοντών και φίλων του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, υποσχόμενος την ανάδειξη και την ενίσχυση των δράσεων του Ερυθρού Σταυρού, πάντα με πνεύμα συνεργασίας, συνεννόησης, δημοκρατίας και ισότητας, με μοναδικό σκοπό όπως ανέφερα και παραπάνω, το καλό των συνανθρώπων μας. Κάνοντας πράξη το «αγαπάτε αλλήλους», διότι η «ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, οὐ χαίρει τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ·» (Ά Κορ.13,4-6), ατενίζουμε την επόμενη ημέρα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Πάτρας με αισιοδοξία, όπως αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία του.

Όλα τα καλά του κόσμου να έχουμε, εάν δεν έχουμε αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη, δεν έχουμε, ούτε είμαστε τίποτα. Παρά μόνον «κύμβαλα αλαλάζοντα»!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την αγάπη σας!

Με τιμή

Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης

Θεολόγος M.A.Th Αρσακείων Σχολείων Πάτρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.