Δελτίο τύπου για τα κατολισθητικά φαινόμενα

2 Νοεμβρίου 2023                                       

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα κατολισθητικά φαινόμενα στις επαρχιακές οδούς Πούντας- Καλαβρύτων, Αιγίου- Δερβενίου- Μαμουσιάς, αλλά και στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών- Κορίνθου, από την περιφερειακή παράταξη «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Ενωμένοι Μπορούμε» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Επικίνδυνη είναι η αδιαφορία που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδος για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην Επαρχιακή Οδό Πούντας – Καλαβρύτων, (9,000 χ/θ) στο ύψος του Μέγα Σπήλαιου, εξαιτίας των οποίων ο δρόμος κλείνει μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση αποκλείοντας ολόκληρο τον Δήμο Καλαβρύτων.

Το πρωί της Πέμπτης μετά από καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, χώματα, λάσπες και βράχια απέκλεισαν το δρόμο με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστούν» δεκάδες οχήματα, ανάμεσά τους και τουριστικά λεωφορεία που είχαν προορισμό τα Καλάβρυτα. Αντίστοιχα, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και πάλι στην Επαρχιακή Οδό Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς από χ/θ 1,200 και σε διάφορα σημεία λόγω κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Την ίδια ώρα, η περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί να «σφυρίζει» αδιάφορα και για τα κατολισθητικά φαινόμενα, τόσο στην 161 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα, όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, όπου επίσης, την Πέμπτη διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.

Για πόσα ακόμη χρόνια, τα Καλάβρυτα, η πιο τουριστική περιοχή της Αχαΐας, θα αποκλείονται με κίνδυνο δυστυχήματος; Ζούμε εδώ και χρόνια το θέατρο του παραλόγου με έργα να εξαγγέλλονται, αλλά να μην γίνονται κι άλλα να υλοποιούνται με συνοπτικές κι αμφίβολες διαδικασίες, αρκεί να φωτογραφηθούμε… Ανεπάρκεια, ανευθυνότητα και επικοινωνιακά παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες. Η περιφερειακή Αρχή οφείλει εδώ και τώρα να δώσει απαντήσεις και να λάβει δραστικά μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα”, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Σπύρος Σκιαδαρέσης.

 

 

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.