Παρέμβαση της «ΝΕΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» για τον Οδοντωτό.

Πάτρα Μαρτίου 2024

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H απόφαση να κλείσει προσωρινά η γραμμή του Οδοντωτού σιδηροδρόμου καταδεικνύει την επικινδυνότητα λόγω των συνεχών κατολισθήσεων και δικαιώνει την παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» και τον επικεφαλής της, Σπύρο Σκιαδαρέση, ο οποίος είχε ζητήσει να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και τη διαφύλαξη του κύρους του ιστορικού τρένου. 

Την ίδια ώρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας, Γεράσιμος Φεσσιάν με σημερινή του επιστολή στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά να συζητηθεί το θέμα του Οδοντωτού στην αμέσως επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση και μάλιστα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη. Ο κ. Φεσσιάν επισημαίνει ότι στη συνεδρίαση πρέπει να προσκληθούν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, καθώς και επιστήμονες που έχουν αναλάβει τις γεωλογικές έρευνες και τη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση της κατάπτωσης βράχων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων «δημοσιεύματα τόσο του έντυπου τύπου (επισυνάπτονται), όσο και του ηλεκτρονικού κάνουν αναφορά για τυχόν παραλείψεις σε ότι αφορά το πόσο ασφαλές καθίσταται το πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού κάνοντας χρήση του Οδοντωτού.

Από την κατολίσθηση του Νοεμβρίου και έπειτα ακολουθήσαν αρκετές ημέρες με ζεστό και καλό καιρό που θα μπορούσαν να υλοποιηθούνε έργα, δίχως να χρειαστεί να φτάσουμε στο προαναφερθέν συμβάν, που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Αυτά έγκαιρα η Παράταξή μας σας τα επισήμανε με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε. Επίσης πρόσφατα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μας ψηφίστηκε ως θέμα οι δράσεις του Τουριστικού προγράμματος της ΠΔΕ.

Κατόπιν των παραπάνω και επειδή δεν έχουμε λάβει πειστικές απαντήσεις για την ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν τον Οδοντωτό και προκειμένου να προστατευτούν πρώτα οι ανθρώπινες ψυχές που επιβιβάζονται και εργάζονται σε αυτόν και σε δεύτερο μέρος να προστατευτεί ο ίδιος ο Οδοντωτός ως τουριστικό αξιόπιστο και λειτουργικό προϊόν, σας παρακαλούμε για την εισαγωγή σε συζήτηση του θέματος ως πρώτο στην ΗΔ του επομένου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρακαλούμε θερμά σε αυτή την συζήτηση να κληθούν για εξηγήσεις όσοι αρμοδίως έχουν άμεση (υπηρεσιακά και πολιτικά στελέχη Οργανισμών λειτουργίας και συντήρησης) ή και έμμεση εμπλοκή (Δήμος Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαΐας), αλλά και ακαδημαϊκοί που έχουν εκθέσει ή συντάξει μελέτες για το συγκεκριμένο θέμα».

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.