25η Μαρτίου 1821. Η επ-Ανάσταση του Γένους!

Χρέος όλων μας αποτελεί η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και επετείους, όπως η 25η Μαρτίου 1821, πρέπει να τις τιμούμε με σεβασμό. Γιατί η επανάσταση του ’21 είναι για εμάς τους Έλληνες το μεγάλο ιστορικό γεγονός, που άνοιξε τον δρόμο και οδήγησε το έθνος μας στην ελευθερία.

Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας και του έθνους μας ολόκληρου. Μιας επετείου η οποία συμπίπτει με την Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Εορτή την οποία επέλεξαν οι «πρωταγωνιστές» του Αγώνα, όχι τυχαία βέβαια. Με σημειολογική αλλά και ουσιαστική συνάμα σημασία. Όπως το χαρμόσυνο άγγελμα του Αρχαγγέλου στην Θεοτόκο ήταν η αρχή της δεύτερης φάσης του σχεδίου της Θείας Οικονομίας, έτσι και η έναρξη της Επαναστάσεως την ημέρα του Ευ-αγγελισμού της Θεοτόκου, ήταν η χαρμόσυνη και ταυτόχρονα τονωτική «είδηση» όλου του υπόδουλου Ελληνισμού, για τον ξεσηκωμό.

200 και πλέον χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης του ‘21, θυμόμαστε την κληρονομιά μας. Διαφυλάττουμε την ιστορία μας. Τα μνημεία μας. Παραδειγματιζόμαστε από την αποφασιστικότητα του Παπαφλέσσα, του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Κολοκοτρώνη, της Μπουμπουλίνας, του Κανάρη, του Μιαούλη.

Ήρωες και Ηρωίδες που δεν έμειναν στο: «θα κάνουμε Επανάσταση», αλλά προχώρησαν στο: «κάνουμε Επανάσταση»!

Το αίμα τους έβαψε τον τόπο μας, την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας. Το αίμα τους μας έδωσε την ελευθερία, υψώνοντας με τιμή την γαλανόλευκη παντού. Σε βωμούς και ολοκαυτώματα, «γνωρίζοντάς» την «ἀπὸ τὴν κόψι
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή». «Γνωρίζοντάς» την «ἀπὸ τὴν ὄψι,
ποὺ μὲ βιά μετράει τὴν γῆ. Ἀπ’ τὰ κόκκαλα βγαλμένη τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά, καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη, χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!».

Ζήτω η ελευθερία!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!

ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ
Επικεφαλής της Παράταξης
«ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Ενωμένη μπορούμε»

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.