8 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

Την περιοχή της κ. Αχαΐας επισκέφθηκε για άλλη μια φορά ο Σπύρος Σκιαδαρέσης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, η οποία εορτάζεται κάθε 8 Απριλίου.

Ο κ. Σκιαδαρέσης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής μέσα σε ευχάριστο κλίμα, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τα οποία σχετίζονται κυρίως με τον κοινωνικό αποκλεισμό. Προβλήματα που βιώνουν οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης αυτών, έξω από στερεότυπα και προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με αξιοπρεπή την διαβίωσή τους και την κοινωνική τους ενσωμάτωση, με απώτερο σκοπό να πάψουν να παραμένουν οι Ρομά απλά οι «διπλανοί μας άγνωστοι». Γι’ αυτό τον σκοπό τόνισε ότι,  επιβάλλεται η συνεργασία των εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών, φορέων, αλλά και των απλών πολιτών.

*αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ της 10ης Απριλίου 2019This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.