“Το τρένο φεύγει στις…”

Σε δήλωση του σχετικά με την διαβεβαίωση του Κώστα Σπηλιόπουλου, Προέδρου & Διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, πως την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2020 θα γινόταν η επίσημη λειτουργία του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Σκιαδαρέσης αναφέρει τα εξής:

«Μετά την επίσημη ανακοίνωση και μάλιστα με ιδιαίτερη βεβαιότητα και στόμφο στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Δ.Ε. της 22ας Ιανουαρίου 2020 του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ, περίμενα και μετρούσα τις ημέρες ως στρατιώτης που ετοιμάζεται να λάβει το απολυτήριό του! Για κανέναν άλλο λόγο! Απλά ένα τέτοιο έργο το οποίο αναμένει με αγωνία μια μεγάλη περιοχή του νομού μας, η κάτω Αχαγιά και όχι μόνο, εδώ και αρκετό καιρό μάλλον παίρνει πνοή… Πνοή γιατί οι υποδομές (σάρκα και οστά) και όλα τα πρώτα και δύσκολα που έπρεπε να “τρέξουν” είχαν γίνει εδώ και καιρό και μάλιστα από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή (νυν μείζονα αντιπολίτευση).  Βεβαίως οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν πήγαν πίσω την λειτουργία του έργου. Δυσκολίες που δεν ήταν, ούτε είναι στο χέρι κάθε Περιφερειακής Αρχής, αλλά της αρμόδιας Αρχής όπως η ΕΡΓΟΣΕ ή ΟΣΕ.

Συνηθίζεται σε περιπτώσεις μιας νέας δράσης ή έργου να υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες και πολλές φορές και κάποιες “επικοινωνιακές” θα τολμούσα να πω στιγμές. Στην προκειμένη περίπτωση την περασμένη Άνοιξη ο τότε Περιφερειάρχης φόρεσε το καπέλο του Σταθμάρχη όταν ο Προαστιακός έκανε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο προς την κάτω Αχαγιά. Τι πιο συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις!

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Σπηλιόπουλος βεβαίωνε με κάθε τρόπο απευθυνόμενος στο Σώμα ότι: “Την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα γίνει επίσημα η λειτουργία του Προαστιακού προς την κάτω Αχαγιά, κανονικά και με δρομολόγια. Όχι για το θεαθήναι με καπέλα για επικοινωνιακούς λόγους”.

Η αναφορά του αυτή όπως ήταν φυσικό εξόργισε τον πρώην Περιφερειάρχη Aπόστολο Κατσιφάρα ο οποίος ανέφερε: “Δεν έχετε το δικαίωμα να προσβάλλετε με κανέναν τρόπο. Ο πρώην περιφερειάρχης έκανε τον προαστιακό. Να έχετε τη γενναιότητα να το πείτε. “Μπράβο σας το κάνατε” και μετά κάντε όποια κριτική θέλετε…”.

Κύριε Σπηλιόπουλε,

Εμείς είμαστε εδώ και με μεγάλη μας χαρά, με το πρώτο κιόλας δρομολόγιο του Προαστιακού (είμαστε ήδη στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου), θα σας βγάλουμε το καπέλο, ευχόμενοι το έργο αυτό να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας της Δυτικής Αχαΐας και τους επισκέπτες αυτής.

Ευχής έργον θα ήταν να μεριμνήσει ο ΟΣΕ (αν δεν έχει ήδη γίνει) να υπάρξει σύντομα και σύνδεση του Προαστιακού με άλλα μέσα του ΟΣΕ από και προς το αεροδρόμιο του Αράξου!

Καλά δρομολόγια. (αλλά όχι μόνο στις ανακοινώσεις…) Καλό μήνα!».

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.