Η νέα πλατεία στον Άγιο Αλέξη Πάτρας να ονομαστεί: “ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΛΩΜΟΥ”

Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα στο Κούμαρι Αιγίου, το χωριό που γεννήθηκε ο αείμνηστος Γρηγόρης Σολωμός. Ιατρός Ορθοπεδικός, επι σειρά ετών βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Υφυπουργός Υγείας, Παιδείας και Διοικητής ΙΚΑ, με σπουδαίο έργο! Ο Γιατρός! Ο Άνθρωπος! Ο Οραματιστής! Ο Ντόμπρος! Ο αυστηρός αλλά Δίκαιος! Ο «Φίλος» & «Δάσκαλος» θα τολμήσω να πω, στη πολιτική και στη ζωή! Είχα την τιμή να με θεωρεί φίλο του. Με συμβούλευε στα πρώτα μου βήματα στην ενασχόλησή μου με τα κοινά. Οικογενειακός μας φίλος! Η αγαπημένη του και εξαιρετική σύζυγός του Μόνικα, τα παιδιά του Κατερίνα, Μαρία και Χρήστος. Όλοι τους αγαπημένοι μας! Όταν ακούγαμε τη λέξη «γιατρός» αυτομάτως το μυαλό μας πήγαινε στο αείμνηστο Γρηγόρη Σολωμό! Θα μπορουσα ηλικιακά να ήμουν γιός του. Αυτό όμως δεν τον έκανε να με βλέπει πάντα ως «γιο» του ή μικρότερό του. Με έβλεπε ως Καθηγητή Θεολόγο, ως Ιεροψάλτη, ως έναν πολίτη μιας πόλης και ως φίλο. Πολλές φορές με καλούσε στο κινητό να με ρωτήσει κάτι που έτυχε να διαβάσει κάπου! Άλλες με καλούσε και με ρωτούσε αν έχω χρόνο για κουβέντα και τάβλι, «για να με μάθει!». Δεν θα ξεχάσω τις συζητήσεις και τις συμβουλές του! Σε όλα και για όλα! Στη βιβλιοθήκη μου έχω το δώρο του που μου έφερε ένα απόγευμα ερχόμενος στο σπίτι μου για τάβλι: «Το εγχειρίδιο του καλού ταβλαδώρου»!
Εχώ και έχουμε όλοι μας πολλά να πούμε για τον Γιατρό! Είχε Φίλους παντού! Τον αγαπούσαν, τον αγαπούν και τον μνημονεύουν!
Όταν το μεσημέρι είπα στον πατέρα μου ότι το απόγευμα θα πάω στην εκδήλωση για τον Γρηγόρη Σολωμό συγκινήθηκε και δάκρυσε κάνοντας μου με νόημα ότι «βεβαίως και πρέπει να πας!».
Γιατρέ μου ο τόπος μας, η Αχαΐα και το ΕΣΥ σου οφείλει πολλά! Το χωριό σου σε τίμησε! Καιρός να σε τιμήσουμε κι εμείς όπως σου αξίζει!
Η πόλη μας σου οφείλει την δέουσα τιμή!
???? Προτείνω στην Δημοτική Αρχής της Πάτρας, η υπό κατασκευή πλατεία του Αγίου Αλεξίου, εκεί που ο αείμνηστος Γρηγόρης Σολωμός ως Υφυπουργός Υγείας ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία το Υποκατάστημα Αγ. Αλεξίου, που αποτελεί ένα εκ των μεγαλύτερων Μονάδων του ΙΚΑ πανελλήνια, να ονομαστεί:
«ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ»!
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.