ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Να πιάσουν ξανά το νήμα της ιστορίας, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον για μία «Νέα Δυτική Ελλάδα» με ανοικτούς ορίζοντες, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη κάλεσε τους πολίτες της Αχαΐας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σκιαδαρέσης στην ομιλία του, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Πάτρας, το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και του πρώην πρωθυπουργού, βουλευτή Αχαΐας, Γιώργου Παπανδρέου.

Παρά τη βροχή, εκατοντάδες δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες έκλεισαν την Αγίου Ανδρέου, στέλνοντας με την μαζική τους παρουσία ηχηρό μήνυμα αλλαγής και δημοκρατικής ανατροπής. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο συνδυασμό του Σπύρου Σκιαδαρέση, «Νέα Δυτική ΕλλάδαΕνωμένοι Μπορούμε» και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν σε όλη την Ελλάδα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. «Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που είναι ταυτισμένη ιστορικά με το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Έδωσε ‘ζωή’ στην αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες, στηρίζοντας το θεσμό με μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σας καλώ να καταψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. που είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου. Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται αυτοδιοικητικούς που θα υπηρετούν τους πολίτες κι όχι αυτοδιοικητικούς που θα προσαρμόζονται στα πελατειακά σχέδια της Ν.Δ. Όχι μία αυτοδιοίκηση που είναι ετερόκλητη και λειτουργεί με μηχανισμούς, μοιράζοντας τα έργα σε ημετέρους. Το ζήσαμε στη Θεσσαλία που αποδείχτηκε ανοχύρωτη. Περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και γι’αυτό πρέπει να πάρουν το μήνυμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Σκιαδαρέση, το οποίο όπως είπε, απαρτίζουν πολλά νέα στελέχη που αξίζουν μια ευκαιρία. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. «Εμείς ερχόμαστε από μακριά και θα πάμε μακριά. Δεν είμαστε ούτε διάττοντες αστέρες, ούτε αγνώμονες, ούτε πατάμε σε δύο βάρκες. Είμαστε οι συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης δημοκρατικών αγώνων και οι -μόνοι- αυθεντικοί εκφραστές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», ανέφερε και προσέθεσε πως «στην πορεία προς
τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, σπάμε τα στεγανά, ανοιγόμαστε στον λαό και οικοδομούμε μια πλατιά προοδευτική συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεωνπου θα ανοίξει τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον, πράσινο, ψηφιακό, αλλά και πιο δημιουργικό για κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας».
Ο κ. Σκιαδαρέσης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη περιφερειακή Αρχή ,λέγοντας πως «είναι εμφανής η αναποτελεσματικότητα και η ανικανότητά τους ναυλοποιήσουν ακόμη και στοιχειώδη έργα και αναγκαίες υποδομές» φέρνοντας ως παράδειγμα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, τα οποία δεν έγιναν, ενώ αναρωτήθηκε «σε τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο κ. Φαρμάκης δεν οραματίστηκε, δενσ χεδίασε, ούτε δημοπράτησε και υλοποίησε ένα, έστω, έργο. Ο εκλεκτός υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ υποστηρίζει ότι η Δυτική Ελλάδα επί ημερών «δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής», σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Σε αυτό συμφωνούμε!..Λόγω των δικών του πολιτικών, η Δυτική Ελλάδα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής, αλλά έγινε ο φτωχότερος συγγενείς μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας!». Σε άλλο σημείο, τόνισε «πριν από τέσσερα χρόνια, ο απερχόμενος περιφερειάρχης υποσχόταν «Όλα από την αρχή». Σήμερα τον ακούω να δηλώνει «Μπροστά γιαόλους».

Ας τελειώνουμε επιτέλους με τα «Μπρος-Πίσω» της συντήρησης, ας ταβάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ας γυρίσουμε οριστικά σελίδα!Ο κ. Φαρμάκης δεν ήταν απλώς κατώτερων των περιστάσεων, αλλά υπηρέτησεμεθοδικά ένα πολιτικό σχέδιο, εκπορευόμενο από την κεντρική εξουσία που θέλει τηναυτοδιοίκηση παράρτημα του Μαξίμου».Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε τους βασικούς άξονες τουπρογράμματος του συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα» για την Ανάπτυξη, τονΠρωτογενή Τομέα, την Υγεία-Κοινωνική Συνοχή, και την Παιδεία.Απευθυνόμενος στους πολίτες ανέφερε «έχουμε καθαρά χέρια, καθαρή ματιά καικαθαρές προθέσεις. Έχουμε αξιοπιστία, σχέδιο και αποφασιστικότητα νααπελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να δώσουμε προοπτικήστις νέες γενιές.

Η στασιμότητα είναι ο μεγάλος εχθρός της πραγματικής Αλλαγής καιτης πορείας προς το μέλλον. Έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε όλοι μαζί τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ.Είναι στο χέρι μας!».

Στην εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με την παρουσία των υποψηφίωνπεριφερειακών συμβούλων Π.Ε. Αχαΐας παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτέςΑιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, πρώην βουλευτές, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, Μαρίνος Σκανδάμης, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Πετρόπουλος, ο Τομεάρχης Οικονομικών, Γιάννης Κουτσούκος, η αναπλ. Τομεάρχης Υγείας, Κατερίνα Σολωμού, υποψήφιοι βουλευτέςτου ΠΑΣΟΚ, περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη των Νομαρχιακών και Συντονιστικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, πρώην Δήμαρχοι, κ.α.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.