Μετεκλογική συνάντηση στον Πύργο

2 Νοεμβρίου 2023

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δεύτερη κατά σειρά μετεκλογική συνάντηση του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Ενωμένοι Μπορούμε» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στον Πύργο, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής Σπύρου Σκιαδαρέση σε όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Ηλείας.

Ο κ. Σκιαδαρέσης αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος και ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν στη σύντομη προεκλογική περίοδο, έθεσε τους στόχους της επόμενης μέρας, εστιάζοντας στο σχεδιασμό δράσης της παράταξης από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως τόνισε, ο συνδυασμός θα είναι «παρών» με γόνιμες τοποθετήσεις, προτάσεις κι αντιπροτάσεις, διεκδικήσεις, έλεγχο και όπου απαιτείται αυστηρή κριτική.

«Ο ρόλος μας ως μείζονα αντιπολίτευση είναι καθοριστικός για τη λειτουργία της περιφερειακής Αρχής προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Θα είμαστε απέναντι στα εδραιωμένα συστήματα, ασκώντας έλεγχο και καταθέτοντας προτάσεις. Προχωράμε με διάθεση σύνεσης και συνεργασιών, λειτουργώντας με αποτελεσματικότητα και δυναμική», διεμήνυσε ο κ. Σκιαδαρέσης.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού, αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα του Νομού Ηλείας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα που έχει ανακύψει με τα προβλήματα με την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης της ΚΑΠ επισημαίνοντας πως ο ρόλος της Περιφέρειας οφείλει να είναι παρεμβατικός και υποστηρικτικός, ενώ τόνισε πως, η «Νέα Δυτική Ελλάδα» παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών στην Πατρών- Πύργου, θέτοντας παράλληλα, ένα διευρυμένο πλάνο διεκδικήσεων και για άλλα μεγάλα έργα υποδομών, όπως ο σιδηρόδρομος, κ.α.

Τέλος, ενημέρωσε πως σύντομα ο συνδυασμός θα αποκτήσει Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα διερευνά και θα επεξεργάζεται τις θέσεις και τις προτάσεις των στελεχών και από τους τρεις Νομούς, ενώ θα συγκροτηθούν και Τομείς Εργασίας, ζητώντας τη συνεργασία όλων των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής τους.

Κλείνοντας την τοποθέτησή τους, ευχαρίστησε θερμά τον βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, τον πρώην βουλευτή και υπουργό και νυν Διευθυντή της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκο και τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μάϊκ Αμπού Χάντμπα για την πολύτιμη βοήθεια, στήριξη και συμβολή τους στον προεκλογικό Αυτοδιοικητικό αγώνα της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στην Αιτωλοκαρνανία, με την οποία θα κλείσει ο κύκλος των πρώτων μετεκλογικών διεργασιών και θα σηματοδοτήσει επίσημα τη λειτουργία του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.