Με επιτυχία η Αιμοδοσία από τη “ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ”

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η περιφερειακή παράταξη «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Ενωμένοι Μπορούμε» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με τους συλλόγους «Ο Αιμοδότης» και «Πάτρα 1982».

Στα γραφεία της παράταξης προσήλθαν, εξετάστηκαν και κατάφεραν να αιμοδοτήσουν δεκάξι στελέχη, αλλά και πολίτες, οι οποίοι αφιέρωσαν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, δωρίζοντας μία μονάδα αίματος.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά εθελοντικών δράσεων που έχει προγραμματίσει η περιφερειακή παράταξη, η οποία έχει αναφορά στην τοπική κοινωνία.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Η παράταξή μας προέρχεται από την ίδια την κοινωνία και αυτήν υπηρετεί. Γι’ αυτό και ένας από τους Τομείς δράσης μας είναι ο εθελοντισμός και η προσφορά στους συνανθρώπους μας. Το αίμα είναι το πιο πολύτιμο δώρο για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, καθώς δεν παρασκευάζεται σε κανένα ιατρικό εργαστήριο, παρά μόνο στο σώμα μας. Σήμερα το χρειάζονται κάποιοι άλλοι για να ζήσουν, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους. Γι’ αυτό και προτρέπω όσους μπορούν να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες και να προσφέρουν μία μονάδα αίματος για τους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Παράταξης, Σπύρος Σκιαδαρέσης, ενώ και ο γιατρός, Συντονιστής του Τομέα Υγείας της «Νέας Δυτικής Ελλάδος, Νικόλαος Φιλιώτης, ανέφερε πως «είναι χρέος μας η κοινωνική προσφορά. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού, ειδικά στις μέρες μας, που οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες, τόσο για τους μεταγγιζόμενους πολίτες, όσο και για τα έκτακτα περιστατικά».

Ο κ. Σκιαδαρέσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γιατρό και τη νοσηλεύτρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», την πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης», Μαρία Τριπολιτσιώτη και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Πάτρα ‘82», Μιχάλη Μπακόπουλο για την έμπρακτη στήριξή τους, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν, ενώ ευχήθηκε Καλές γιορτές με υγεία!Να σημειωθεί πως το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Ολυμπία Λόη, η πρόεδρος του ΕΕΣ Πάτρας, Τάνια Κανελλοπούλου, αλλά και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, Σάκης Μπαρδάκης.

 

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.