Γέφυρα Ευήνου: «άκρα του τάφου σιωπή…»

Πάτρα 8 Μαΐου 2024

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτέλους, μετά από περίπου δυόμιση χρόνια αναμένεται να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων των παρευήνιων κοινοτήτων και των διερχόμενων οδηγών, καθώς ολοκληρώθηκε η γέφυρα στον Εύηνο, στο ύψος του Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας, επανασυνδέοντας την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το έργο είναι έτοιμο και όπως είχε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, η γέφυρα θα εγκαινιαζόταν τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι σήμερα «άκρα του τάφου σιωπή…».

«Ένοχη»… σιωπή, με δεδομένο ότι η καθυστέρηση παράδοσης του έργου σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, «γεννά» ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις, όπως: Μήπως η καθυστέρηση παράδοσης του έργου υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα εγκαίνια θα λάβουν τον χαρακτήρα επικοινωνιακής φιέστας του κόμματος της περιφερειακής Αρχής εν όψει των Ευρωεκλογών; Ή μήπως η καθυστέρηση είναι εσκεμμένη δίνοντας «χρόνο» στην περιφερειακή Αρχή για να καταλαγιάσει ο θόρυβος και οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τον νέο δικαστικό χάρτη και τις αλλαγές στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου;

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις στα δύο καίρια αυτά ερωτήματα, η περιφερειακή Αρχή οφείλει να παραδώσει άμεσα τη γέφυρα στην κυκλοφορία και να πάψει να δημιουργεί «τεχνητές» δικαιολογίες καθυστέρησης, σε βάρος των πολιτών, οι οποίοι από τις 12 Δεκεμβρίου του 2021, οπότε και κατέρρευσαν οι γέφυρες του Ευήνου ζουν τον δικό τους γολγοθά, διανύοντας καθημερινά δεκάδες επιπλέον χιλιόμετρα, μέσω της Ιονίας οδού.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.