“ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ…”

Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας. Βρισκόμαστε στο μέσον του Θείου δράματος. Ήδη από την Κυριακή των Βαΐων το απόγευμα, σε όλους τους Ορθόδοξους Ναούς βρίσκεται προς προσκύνηση η εικόνα του Νυμφίου Χριστού.

Το Κάθισμα του όρθρου της Μ. Δευτέρας «Τα Πάθη τα σεπτά…» μας εισάγει ουσιαστικά στο να βιώσουμε αληθινά τα Πάθη του Κυρίου μας. Να βιώσουμε το ηθελημένο Πάθος Του για την σωτηρία όλων μας.

Σωτηρία η οποία έρχεται «δια της Αναστάσεως». Καθημερινά ακούμε ή βλέπουμε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις γύρω μας. Άστεγοι, ρακένδυτοι, άνεργοι, μετανάστες κ.ά. , ολοένα και αυξάνονται. Όλοι αναμένουν τη δική τους ανάσταση. Κι εμείς προσευχόμαστε για το καλύτερο όλων εχόντων και μη.

Ας βιώσουμε λοιπόν συμμετέχοντας ενεργά τις Ακολουθίες των Παθών, προκειμένου να νιώσουμε την όντως Ανάσταση. Διότι ο Κύριος «αναρτηθήναι εν ξύλω του σώσαι τον άνθρωπον». Εμείς δεν μπορούμε να του προσφέρουμε μόνο την αγάπη μας; Δεν ζητά τίποτε δύσκολο. Απλά να Του ανοίξουμε την καρδιά μας, να «ενωθούμε» και να «αναστηθούμε» μαζί Του.

Καλή Ανάσταση!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.