Αρχιμηνιά, καλή χρονιά!

Ο νέος χρόνος στο κατώφλι τού οποίου ήδη βρισκόμαστε,συγκεντρώνει για άλλη μία φορά τις εγκάρδιες ευχές και προσδοκίες μας, να είναι ειρηνικός, ανέφελος, δημιουργικός και ευτυχισμένος για όλον τον κόσμο, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Ευχή και προσευχή όλων μας είναι, η Γέννηση τού Θεανθρώπου την οποία εορτάσαμε προ ολίγων ημερών, να «γεννήσει» στην φάτνη τής καρδιάς μας, την αληθινή – χριστιανική αγάπη στον κάθε συνάνθρωπό μας, κάνοντας πράξη το «αγαπάτε αλλήλους» τού Κυρίου μας.

Ως κατακλείδα θα μεταφέρω τμήμα από τις Πρωτοχρονιάτικες ευχές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Πρωτοχρονιά του 2005. Αλήθεια πόσο “προφητικός” ήταν ο λόγος του;

“Όπου δεν υπάρχουν Θεοί, ἐξουσιάζουν φαντάσματα” είχε ὁ Novalis, Γερμανός ποιητής του τέλους του 18ου αιώνα. Είναι αδύνατον οι κοσμικές δυνάμεις να ισορροπήσουν από μόνες τους. Χρειάζονται τη συνεργασία και των πνευματικών δυνάμεων. Και οι δύο αποτελούν ανεξάλειπτες δυνάμεις της ανθρώπινης καρδιάς. Από τη μία ο σεβασμός στο παρελθόν, η εξάρτηση από τις ρίζες, η αγάπη για τα μνημεία των προγόνων, η χαρά της υπακοής”.

Καλή Χρονιά εύχομαι από καρδίας με υγεία σωματική και πνευματική σε όλον τον κόσμο!

Σπύρος Σκιαδαρέσης

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.