2022: νέος χρόνος, νέες προκλήσεις!

Φίλες και φίλοι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Καλή χρονιά!

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Αγίου Δωδεκαημέρου (κατά την εκκλησιαστική ορολογία) ή αλλιώς της ολοκλήρωσης των διακοπών των εορτών των Χριστουγέννων για μαθητές, γονείς και των εορτών (γενικά) για όλους, γράφω τις παρακάτω σκέψεις – προβληματισμούς μου, στην αυγή του νέου έτους 2022.

Πριν δυο ημέρες εορτάσαμε τα Άγια Θεοφάνεια. Πολλοί έκαναν και κάνουν λόγο για την αναγκαία “Θεία Φώτιση”. Αλήθεια πόσο διαχρονική είναι αυτή η ευχή; Και πόσο όλοι μας –  μηδενός εξαιρουμένου –  την λησμονούμε στο διάβα των ημερών του χρόνου;  Πόσοι από εμάς προβληματιζόμαστε για την επόμενη ημέρα; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε τις αγωνίες μας; Τις δυσκολίες μας, Τις στεναχώριες μας;

Μπροστά σε όλες αυτές τις  διαχρονικές σκέψεις καταγράφω και τις δικές μου σκέψεις, προβληματισμούς κ.ά.

– Ίσως ήρθε η στιγμή να πάρουμε όλοι τις όποιες αποφάσεις μας.

– Ίσως ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε κάτι, πάντα προς το καλύτερο – εννοείται -, διορθώνοντας παράλληλα τα όποια “κακώς κείμενα”.

– Ίσως ήρθε η στιγμή να πάρουμε πρωτοβουλίες.

– Ίσως ήρθε η στιγμή να κάνουμε πίσω σε κάτι που “βλέπουμε” ότι δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε.

– Ίσως ήρθε η στιγμή να συνεχίσουμε για κάτι που μας ευφραίνει.

– Ίσως ήρθε η στιγμή να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή.

Τα “ίσως” το σίγουρο είναι ότι δεν τελειώνουν. Εκτιμώ ότι πολύ συνοπτικά κατέγραψα εκείνα που “αγγίζουν” τους περισσότερους. Μπορεί να λησμόνησα κάποια. Αυτά τα αφήνω στον καθένα και την κάθε μια από  εσάς να τα καταγράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο…

Ένα όμως είναι σίγουρο και επιτρέψτε μου να το πω με βεβαιότητα: ότι όλοι  μας έμμεσα ή άμεσα, φανερά ή κρυφά, επιζητούμε την “Θεία Φώτιση”. Πιστεύοντες και μη πιστεύοντες!

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε στην αρχή ενός νέου έτους, εν μέσω πανδημίας και των όποιων δυσκολιών που απορρέουν από αυτήν, αλλά και τις παράλληλες δυσκολίες της καθημερινότητας που “τρέχουν” συγχρόνως.

Αυτήν την “Φώτιση” ζητούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τα εμπόδια της ζωής.

Έχοντας πίστη στις δυνατότητες μας, με χαμόγελο και πάντα με κανόνα ζωής μας την αγάπη στον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, την πατρίδα μας, τον τόπο μας, ένα είναι σίγουρο:

το αύριο θα είναι καλύτερο!

Το 2022 ήρθε!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ!

Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.