Δημαιρεσίες Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Ιανουαρίου 2024

Με αισιοδοξία και δυναμική προσήλθε στην πρώτη, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, η περιφερειακή παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Ενωμένοι μπορούμε» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση.

Από την παράταξη εξελέγη νέος Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ηλείας, Διονύσης Καπλάνης.

Αντίστοιχα, στην Περιφερειακή Επιτροπή εξελέγησαν από την Παράταξη ως τακτικό μέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας, Γεράσιμος Φεσσιάν με αναπληρωματικούς, τους Θεοφάνη Αδαμόπουλο από την Π.Ε. Αχαΐας και Αντώνιο Τσαγρή από την Π.Ε. Ηλείας.

Ο επικεφαλής της Παράταξης, Σπύρος Σκιαδαρέσης χαιρετίζοντας την πρώτη, ειδική συνεδρίαση του Σώματος, συνεχάρη το Προεδρείο και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής για την εκλογή τους, επισημαίνοντας πως «είμαστε βέβαιοι πως ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου θα λειτουργήσει δημοκρατικά, τιμώντας τον ρόλο του. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο στο οποίο η λήψη αποφάσεων κρίνει το μέλλον της περιφέρειάς μας. Μπορεί οι παρατάξεις που συμμετέχουμε σ’ αυτό  να έχουμε διαφορετική πολιτική αφετηρία και ενδεχομένως διαφορετική προσέγγιση και ιεράρχηση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας, ωστόσο, με συνεργασία, ευπρέπεια και σύνεση μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφέρειάς μας, επιδιώκοντας την ανάπτυξη προς όφελος των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό και η παράταξή μας θα λειτουργήσει επ’ αγαθώ της κοινωνίας μας και των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο νέος αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Διονύσης Καπλάνης αμέσως μετά την εκλογή του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκιαδαρέση για την τιμητική του πρόταση, συνεχάρη τα νέα μέλη του προεδρείου, αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους και ευχήθηκε δημιουργική και παραγωγική θητεία προς όφελος της Δυτικής Ελλάδος. Ανέφερε ακόμη, πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα συμβάλει ώστε στο να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επιτελέσει τον σημαντικό θεσμικό  του ρόλο.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.