“ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!”

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των Αρσακείων Σχολείων Πατρών έλαβε χώρα χθές το απόγευμα 23 Μαρτίου 2011 η μεγάλη σχολική εορτή του Αρσακείου Γυμνασίου για την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η φετινή εορτή ήταν αφιερωμένη στο Ελληνικό Δημοτικό Τραγούδι. Οι μαθητές και οι μαθήτριες και των τριών Τάξεων παρουσίασαν μια ομολογουμένως πρωτότυπη εορτή δραματοποιώντας γνωστά Δημοτικά τραγούδια, συνοδεία της Χορωδίας του Σχολείου και μικρού Παραδοσιακού Ορχηστικού Συνόλου.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε με επίκαιρη ομιλία ο τ. Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Βούλγαρης.

Κατά τη διάρκεια της εορτής το χορευτικό σύνολο μαθητών και των τριών Τάξεων απέδωσαν άριστα ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων στο τέλος ήταν η καλύτερη ανταμοιβή των κόπων και μόχθων μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κων/νος Κωνσταντινίδης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους μαθητές που ἐλαβαν μέρος στην εορτή δίνοντάς τους ταυτοχρονα συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Επίσης ευχαρίστησε τους συναδέλφους Καθηγητές που εργάστηκαν για την παρουσίαση της εορτής: την επί 36 συναπτά έτη εξαίρετη Μουσικό κα Βασιλική Κουρνούτου, τους Φιλολόγους κ.κ. Κατερίνα Γεωργίου, Χαρά Παλυβού και Χαράλαμπο Στανίτσα, όπου είχαν την γενική επιμέλεια της εορτής. Τον θεολόγο κ. Σπύρο Σκιαδαρέση. Την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ευρώπη Λώλου, όπου είχε την επιμέλεια των χορευτικών. Την Θεατρολόγο του Σχολείου κα Νικολέτα Χρυστοφή. Την Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κα Κων/να Στεφανοπούλου, για την διακόσμηση του χώρου και όλους τους συναδέλφους καθηγητές οι οποίοι παραχώρησαν διδακτικές ώρες για την προετοιμασία της εορτής.

Ομολογουμένως παρόμοιες εκδηλώσεις δυναμώνουν το Εθνικό αίσθημα όλων μας που με υπερηφάνεια τιμούν εκείνους που μάτωσαν για την ελευθερία υψώνοντας με θάρρος την Ελληνική μας σημαία!

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάδα μας!

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.