Σκιαδαρέσης: “Υγειονομικό υλικό στους Ιατρικούς Συλλόγους της Π.Δ.Ε.”

Στην 8η τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου 2020, συζητήθηκε η επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ” κ. Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση, για την προμήθεια Υγειονομικού Υλικού ατομικής προστασίας στους Ιατρικούς Συλλόγους της Π.Δ.Ε..

Με ικανοποίηση ο κ. Σκιαδαρέσης αλλά και το Σώμα έλαβε την σχετική απάντηση από τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο. Ακολουθεί η επερώτηση του κ. Σκιαδαρέση και η απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη:

Πάτρα 5 Μαρτίου  2020

Προς

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

κ. Νεκτάριο Φαρμάκη

Κοινοποίηση:

  1. 1. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε.
  2. 2. Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη

Κύριε Περιφερειάρχα,

Ο κόσμος όλος και η πατρίδα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας  τής επιδημίας τού νέου κορωνοϊού COVID-19. Οι στιγμές είναι δύσκολες και επιβάλλουν την σύνεση, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα τού καθενός μας ξεχωριστά και συλλογικά.

Στην πρώτη γραμμή τής «μάχης» καθημερινά βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές τής χώρας μας, οι οποίοι με κίνδυνο τής ζωής των «πολεμούν» με λιγοστά μέσα απέναντι στον νέο Ιό.

Ενημερωνόμαστε από τα Μ.Μ.Ε., σε καθημερινή συχνότητα θα έλεγα, για παραλαβή υγειονομικού υλικού από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διατεθεί στο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό εργαζόμενο προσωπικό στα Νοσηλευτικά ιδρύματα τής χώρας μας.

Όπως είναι κατανοητό, στην «μάχη» αυτή βρίσκονται, εκτός των δημοσίων λειτουργών τής Υγείας και οι ιδιώτες Ιατροί αλλά και ομάδες εθελοντών, οι οποίοι προσφέρθηκαν και συνεχίζουν να προσφέρονται για την αντιμετώπιση τής πανδημίας.

Προσωπικά το τελευταίο διάστημα – όπως νομίζω κι εσείς – ήρθα  σε επικοινωνία με ιδιώτες Ιατρούς αλλά και δημοσίους λειτουργούς τής Υγείας και έγινα δέκτης τής αγωνίας και του προβληματισμού τους, για την έλλειψη υγειονομικού υλικού, για την προστασία τους από την μετάδοση τού νέου κορωνοϊού COVID-19.

Επικοινώνησα άμεσα με την Πρόεδρο τού Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Ιατρό κ. Άννα Μαστοράκου προκειμένου να ενημερωθώ σχετικά για την κατάσταση που επικρατεί και μου επιβεβαίωσε και η ιδία την όλη κατάσταση. Μου ανέφερε επί τούτου, ότι παρά τις όποιες προσπάθειες τού Ιατρικού Συλλόγου  Πατρών να προμηθευτεί υγειονομικό υλικό ατομικής προστασίας για τα Μέλη του, αυτό κατέστη αδύνατον, εξαιτίας τής Π.Ν.Π (ΦΕΚ Α΄ 64/14.03.2020), η οποία προβλέπει την επίταξη για 6 μήνες όλων των μέσων ατομικής προστασίας.

Ως εκ τούτου υποχρεούμαι δια τής παρούσης επιστολής μου και σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό τού Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την διαδικασία των Επερωτήσεων, σχετική ενημέρωση:

Εάν υπάρχει πρόβλεψη μέσω την Περιφερειακής Αρχής τής Π.Δ.Ε. να προμηθεύσει Υγειονομικό υλικό ατομικής προστασίας τους Ιατρικούς Συλλόγους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων τής Π.Δ.Ε., αφού προηγουμένως μας ενημερώσουν για τις ανάγκες των, προκειμένου, στο μέτρο τού δυνατού να προστατευθούν οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές των Π.Ε.

Ελπίζοντας σύντομα να «βγούμε» νικητές από αυτήν την δύσκολη περίοδο που ζούμε διατελώ,

Με τιμή

Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας

«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ»

Ακολουθεί η απάντηση:

Επί της συγκεκριμένης επερώτησης απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: “η επερώτηση του κ. Σκιαδαρέση είναι εύστοχη στην αγωνία όλων, για το τι συμβαίνει με τα είδη προστασίας τα οποία χρειάζονται όλοι εκείνοι που βρίσκονται στα Νοσηλευτικά μας Ιδρύματα, δημόσιες Υπηρεσίες και Ιατρεία. Αναφέρεται στην επερώτησή του ο κ. Σκιαδαρέσης κατά τον διάλογό του με την κ. Μαστοράκου, στην Π.Ν.Π (ΦΕΚ Α΄ 64/14.03.2020), η οποία προβλέπει την επίταξη για 6 μήνες όλων των μέσων ατομικής προστασίας. Η Π.Ν.Π. για να υλοποιηθεί χρειάζεται Υπουργική Απόφαση η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί. Επομένως μπορεί να γίνει προμήθεια Υγειονομικού υλικού και από τους Ιατρικούς Συλλόγους κανονικά. Πρόσφατα μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών πήρε μάσκες ασφαλείας τις οποίες διέθεσε στους Ιατρούς. Η Π.Δ.Ε. ήδη έχει δώσει σε Ε.Κ.Α.Β., Λιμενικό, Αστυνομία, μάσκες και γάντια όταν αυτά ζητήθηκαν. Όπου μπορούμε θα καλύψουμε αυτά τα αιτήματα με προμήθειες υλικών που τώρα βρίσκονται στη φάση υπογραφής Συμβάσεων με τις Εταιρείες μετά από ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία. Ελπίζουμε από την επόμενη εβδομάδα να είμαστε σε θέση  να αρχίσουμε με τα αιτήματα τα οποία έχουμε καταγράψει και σύμφωνα με την καινούργια Π.Ν.Π. ΦΕΚ 84/13.04.2020, να μπορούμε να προμηθεύσουμε Υγειονομικό Υλικό Ν.Π.Δ.Δ. και σε Ν.Π.Ι.Δ. όπου υπάρχει αιτιολογημένη ανάγκη. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε κ. Πρόεδρε και κ. Συνάδελφοι, όλα τα αιτήματα στο μέτρο του δυνατού και ασφαλώς τους υπαλλήλους της Π.Δ.Ε.”.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.