3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Α.Μ.Ε.Α.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι μια απλή ημέρα αφιερωμένη σε κάποιο γεγονός. Είναι ημέρα τιμής! Τιμής στους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής για την ζωή. Τιμής στους συνανθρώπους μας οι οποίοι με την στάση τους είναι φωτεινά παραδείγματα για όλους μας. Καρτερίας, θέλησης, υπομονής και επιμονής, απέναντι στην καθημερινή δοκιμασία τους. Από όλους τους υπόλοιπους «υγιείς» ζητούν μόνο την ειλικρινή αγάπη, το ανιδιοτελές ενδιαφέρον, την καρδιά μας και την κατανόησή μας. Θέλουν την ισότιμη αντιμετώπισή τους. Αλήθεια την έχουν από εμάς;

Πρέπει όλοι μας, πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, ιδιωτικοί φορείς, να βοηθήσουμε για την ισότιμη συμμετοχή και προσπέλαση των ανθρώπων με  ειδικές ανάγκες σε όλους τους χώρους τους προσιτούς στους υγιείς. Και αν αυτό γίνεται ήδη να το ενισχύουμε διαρκώς και να το τηρούμε στην καθημερινότητά μας.

Οι συνάνθρωποί μας αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής και από εμάς ως επιβράβευση ζητούν απλά τον σεβασμό. Είναι το καλύτερο χειροκρότημα για εκείνους και την ψυχική τους δύναμη που ακτινοβολεί από τα πρόσωπά τους.

Ο λόγος δε του Αποστόλου Παύλου επιβεβαιώνει το αληθές:

«η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται…» (Β΄ Κορ.12,9)

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.