«ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»: Πρώτη συνάντηση Τομέα Πρωτογενούς παραγωγής

Πάτρα 28 Ιανουαρίου 2024

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» μετά από πρόσκληση του Συντονιστή, Γιώργου Παπαχριστόπουλου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με τη συμμετοχή του επικεφαλής της παράταξης, Σπύρου Σκιαδαρέση, του Τομεάρχη Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Θανάση Πετρόπουλου, του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, Γιώργου Σιγαλού, του Γραμματέα του συνδυασμού, Θανάση Πυρρή, των μελών του Τομέα Ευάγγελου Αλαφοδήμου, Σωτήρη Κυπρούλη, Κώστα Ντίνου, Λάμπρου Θεοδωρόπουλου, Πάνου Μίχα, καθώς και νέα μέλη αγρότες και από τους τρεις Νομούς της Δυτικής Ελλάδος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τον αγροτικό κόσμο σε δεινή κατάσταση. 

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η απαξίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής που εκτινάχθηκε μετά και την ενεργειακή κρίση, η έλλειψη ουσιαστικού πλαισίου στήριξης των νέων αγροτών, η έλλειψη έργων υποδομής, η αδυναμία διαχείρισης της κλιματικής κρίσης, κ.α.

Όπως επισημάνθηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα είναι εκρηκτική, αναγκάζοντας τους αγρότες να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στήνοντας μπλόκα και στη Δυτική Ελλάδα, ως ύστατη ενέργεια να εισακουστούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση και να δοθούν άμεσα λύσεις.

Η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» συμπαρίσταται στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής μας κοινωνίας, ενώ αποφασίστηκε ο Τομέας Εργασίας να επεξεργαστεί συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων και δράσεων που θα κατατεθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταθέτοντας αίτημα να συγκληθεί ειδική, έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και την υποστήριξη των αιτημάτων τους.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.