«ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου

Πάτρα 29 Ιανουαρίου 2024

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» ανακοινώνει πως βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου, υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα της ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, εκλεγμένοι και μη περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου. 

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος,αναφέρεται πως «η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου που εξυπηρετεί περίπου 160.000 πολίτες από Αγρίνιο, Θέρμο και Αμφιλοχία συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος μίας πόλης, η οποία και στο πρόσφατο παρελθόν έχει δεχτεί σημαντικά πλήγματα. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. της στέρησε τα πανεπιστημιακά τμήματα, ενώ υστερεί σημαντικά και στον τομέα της υγείας, εξαιτίας της συνεχόμενης υποβάθμισης του Νοσοκομείου της. Το Αγρίνιο αποτελεί οικονομικό και εμπορικό κέντρο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ διαθέτει ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο – από τα καλύτερα της χώρας- στο οποίο έχει την έδρα του και το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Η ενδεχόμενη υποβάθμιση της δικαστικής δομής αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω αποσάθρωση στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής, αφού αφενός οι πολίτες θα επωμιστούν ένα επιπρόσθετο και δυσβάστακτο -λόγω των χιλιομετρικών αποστάσεων- κόστος με αποτέλεσμα αρκετοί να στερηθούν το δικαίωμα της πρόσβασης στο δημόσιο αγαθό της Δικαιοσύνης κι αφετέρου, η μείωση των θέσεων εργασίας θα εντείνει τον οικονομικό μαρασμό. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ατεκμηρίωτος και παράλογος και δεν προσδίδει τίποτε θετικό. Η παράταξή μας, στηρίζει σθεναρά το δίκαιο αίτημα της πόλης του Αγρινίου και το συμφέρον των πολιτών».

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.